UUTISIA

Tämän vuoden heinäkuussa toteutimme pitkään suunnitellun historia- ja kulttuuripainotteisen venäjänkielen intensiivikurssin Karjalassa. Matkamme kulki reittiä Värtsilä - Ruskeala - Sortavala - Lahdenpohja - Petroskoi/Kizhi ja siihen kuului monenlaisia historiallisesti arvokkaita kohteita ja kulttuuria useamman vuosikymmenen ajalta.

 

Asiakkaamme olivat intensiivikurssiin todella tyytyväisiä. Seuraavaksi suunnitelmissamme on toteuttaa viikon mittainen matka Karjalaan vuoden 2019 keväällä. Matkan tavoitteena tulee jälleen olemaan alueen upea kulttuuri ja historia – aiomme etsiä kadonneita suomalaisia kyliä ja kulkea vuodelta 1919 tunnettua ”Aunuksen retken” reittiä.

 
Kizhi

Kizhi

Kizhin saari on upea maailmanperintökohde ja osa Karjalan kulttuuriympäristön suojelualuetta. Kizhin alue on tunnettu muun maussa ainutlaatuisista puukirkoistaan.

 
Lahdenpohja, Huuhanmaki

Huuhanmäen kasarmi

Suomen sekä Neuvostoliiton armeijan käytössä olleet vanhat Huuhanmäen kasarmit Lahdenpohjassa ovat lähellä Suomen rajaa. Vanhalla kasarmialueella on edelleen paljon armeijan kalustoa.

Vierailu kasarmialueella oli hieno kokemus!

 
RuskealaMarmorikaivos

Ruskealan marmorikaivos

Vuodelta 1767 peräisin oleva Ruskealan marmorikaivos on alueen hienoimpia matkailunähtävyyksiä. Kaivoksen marmoria on käytetty Suomessa esimerkiksi YLE:n rakennuksessa.

Kävimme unohtumattomalla opastetulla kierroksella kaivoksen sisällä ja saimme kuulla kaivoksen historiaa.